Doelstelling

In eerste instantie is de Shiv Mandir een ontmoetingsplaats voor belijders van het Hindoeïsme in Rotterdam en omstreken.

De Shiv Mandir belijdt het Hindoeïsme vanuit de Sanatan Dharm grondbeginselen en vanuit die gedachten worden alle activiteiten ontplooid.

We stellen ons ten doel de religieuze en culturele belangen van Hindoestanen te behartigen en te bevorderen.

We leveren onze bijdrage aan de bevordering van het welzijn Hindoestanen en ontplooien diverse activiteiten waaraan elke individu kan deelnemen en participeren.

We bieden een ieder de mogelijkheid gebruik te maken van de Mandir en faciliteiten voor het uitdragen, prediken en verkondigen van het Hindoeïsme.

Wij werken samen met vele organisaties, ook niet Hindoe organisaties, om bewustwording, tolerantie en acceptatie van normen en waarden van een elk te bevorderen.

We leveren in positieve bijdrage aan de leefbaarheid van onze omgeving door deze “veelkleurige” samenwerking met organisaties van andere geloofsgemeenschappen in Rotterdam.

De Shiv Mandir is het Huis van GOD, de plaats waar we onze innerlijke, onze ziel de rust bieden en de functie vervullen van de verblijfplaats van onze Atma.

We bieden een plaats waar men rust vindt, waar men kracht en energie kan putten en waar men met andere in een groep energie kan bundelen. Dit noemen wij “Satsang” . Satsang kan in vele vormen en op meerdere manieren worden belijd. Het bevordert in ieder geval bewustwording en inzicht en geeft handvatten om vele (hedendaagse) onderwerpen aan te pakken.

In ons programma van “Kirtans” zingen en reciteren wij mantra’s. Een onbeschrijfelijke ervaring waarbij men, innerlijk, tot het uiterst geprikkeld wordt.

Velen ervaren het als een ontmoeting van gelijkgestemden, van hart tot hart, het samen zijn en delen met elkaar.

Het bevordert de ontwikkeling en geeft inspiratie aan velen die het pad van God bewandelen en elk op hun eigen manier opzoek zijn naar Hem.

Shri Shiv Mandir Rotterdam is een Mandir die vele Hindoe activiteiten en diensten faciliteert die van religieuze of spirituele aard zijn.